Country Life Fazole černá ledvina 500 g
Do Evropy se fazole černá ledvina dostala z Jižní Ameriky už za časů Kryštofa Kolumba. Dnes se pěstuje především v Thajsku a Číně, ale i v Karibské oblasti, kde je velice populární. Je nepostradatelnou součástí např. mexické kuchyně. Má mírně nasládlou chuť a připravuje se obdobným způsobem jako fazole červená ledvina.
Složení: Fazole černá ledvina
Návod k přípravě: Pro urychlení vaření se doporučuje fazoli černou ledvinu namočit na 8-12 hodin, poté se vaří 1 1/2 hodiny, z toho prvních 15 minut na prudkém plameni (anebo 20 minut v tlakovém hrnci).
Černá ledvina je velká fazole s lesklým černým povrchem. Čím je fazole tmavší, tím má výraznější chuť a její proteiny jsou stravitelnější. Kromě výborné chuti působí v jídle též svojí výraznou barvou.