GRIZLY Müsli přes noc Proteinové 1000 g
Administrativní zařazení: Müsli
Složení: Ovesné vločky jemné, meruňky sušené kostičky (meruňky, rýžová mouka), datle sušené kostičky (datle, rýžová mouka), kešu, lískové ořechy, nedenaturovaný syrovátkový proteinový koncentrát 9 % (mléko, sójový lecitin), skořice
Vyrobeno v Česku.
Skladování: Skladujte na temném, chladném a suchém místě.
Balení: Znovuuzavíratelný PP obal
Vlastnosti a výhody: Müsli přes noc (také Bircher nebo overnight müsli) bylo vyvinuto švýcarským lékařem Maximilianem Bircher-Brennerem. Původně bylo určeno pro jeho pacienty. Ve Švýcarsku a Německu ale dodnes zůstává oblíbenu snídaní a není divu, jedná se o velmi zdravou a chutnou záležitost. Základ tvoří ovesné vločky, které jsou bohatým zdrojem komplexních sacharidů, ale také vlákniny, cenných vitamínů (především skupiny B a E) a minerálních látek jako jsou hořčík, draslík, železo a fosfor. Kešu a lískové oříšky obohacují směs o oříškové benefity. Těmi jsou především kvalitní bílkoviny a nenasycené zdravé tuky. Kombinace sušených meruněk, datlí, proteinu a skořice vytváří šťavnatou lahodnou kombinaci vůní a chutí vhodnou nejen pro mlsné sportovce.
Použití: Müsli přes noc je lahodnou plnohodnotnou snídaní i sytou svačinou. Nejlépe chutná dozdobené čerstvým ovocem a oříškovým máslem.
Způsob přípravy: Protože müsli není naporcované, je jen na vás, jak velkou porci zvolíte a zvládnete sníst. Nasypejte směs do zavařovací sklenice či misky, přidejte mléko, rostlinný nápoj, bílý jogurt se sirupem nebo vodu a vložte alespoň na 30-60 minut (nebo klidně na celou noc) do lednice a hotovo!
Grizly TIP: Pokud raději snídáte teplou snídani, zalejte si müsli horkou vodou (přibližně 80 °C), nechejte 5 minut odstát a lahodná ovesná kaše je na světě.
Müsli přes noc neboli overnight müsli si můžete večer zalít vodou či mlékem a ráno máte předem nachystanou lahodnou a plnohodnotnou snídani plnou živin. Ale pozor, název může být zavádějící, müsli vůbec nemusíte namáčet v nápoji celou noc, bohatě stačí hodina!