GRIZLY Müsli přes noc Čoko rybíz 600 g
Administrativní zařazení: Müsli
Složení: Bezlepkové ovesné vločky, belgická bílo-karamelová čokoláda (kakaové máslo, cukr, sušené plnotučné mléko, laktóza, mléčná sušená syrovátka, sušené odtučněné mléko, karamelizovaný cukr, emulgátory: sójový lecitin, přírodní vanilkové aroma, sůl) 14 %, mandle loupané plátky, červený rybíz lyofilizovaný 4 %, prášek z červené řepy*.
*CZ-BIO-003 produkt ekologického zemědělství
Země původu: Česká republika.
Skladování: Skladujte na temném, chladném a suchém místě.
Balení: Znovuuzavíratelný PP obal
Vlastnosti a výhody: Müsli přes noc (také Bircher nebo overnight müsli) bylo vyvinuto švýcarským lékařem Maximilianem Bircher-Brennerem. Původně bylo určeno pro jeho pacienty. Ve Švýcarsku a Německu ale dodnes zůstává oblíbenu snídaní a není divu, jedná se o velmi zdravou a chutnou záležitost. Základ tvoří bezlepkové ovesné vločky, které jsou bohatým zdrojem komplexních sacharidů, ale také vlákniny, cenných vitamínů (především skupiny B a E) a minerálních látek jako jsou hořčík, draslík, železo a fosfor. Na plátky nakrájené mandle obohacují směs o oříšky a jejich benefity. Mandle konkrétně se více než z poloviny skládají minimálně z 50 % ze zdravých mono a polynenasycených mastných kyselin a mezi potravinami rostlinného původu dominují svým vysokým obsahem bílkovin. Přidáním červeného lyofilizovaného rybízu a bio prášku z červené řepy vznikne pokrm plný dalších vitamínů.
Použití: Müsli přes noc je lahodnou plnohodnotnou snídaní i sytou svačinou. Nejlépe chutná dozdobené čerstvým ovocem a oříškovým máslem.
Způsob přípravy: Protože müsli není naporcované, je jen na vás, jak velkou porci zvolíte a zvládnete sníst. Nasypejte směs do zavařovací sklenice či misky, přidejte mléko, rostlinný nápoj, bílý jogurt se sirupem nebo vodu a vložte alespoň na 30-60 minut (nebo klidně na celou noc) do lednice a hotovo!
Grizly TIP: Pokud raději snídáte teplou snídani, zalejte si müsli horkou vodou (přibližně 80 °C), nechejte 5 minut odstát a lahodná ovesná kaše je na světě.
Müsli přes noc večer je zalijete vodou, či mlékem a ráno máte předem nachystanou lahodnou a plnohodnotnou snídani plnou živin. Ale pozor, název může být zavádějící, müsli vůbec nemusíte namáčet v nápoji celou noc, bohatě stačí hodina!