Country Life Fazole mungo BIO 500 g
Někdy je fazole mungo nazývána zelená sója a původem pochází z Indie. Je oblíbená na celém Dálném Východě. Hlavními producenty této zajímavé plodiny jsou Thajsko, Čína a Austrálie.
Využití:
příloha - uvařené mungo promíchejte s orestovanou cibulkou a česnekem nebo bylinkami
salát - uvařené a vychladlé mungo skvěle chutnají s čerstvou zeleninou, také můžete mungo smíchat s rýží, nastrouhaným jablkem a mrkví a dochutit vše medem, sezamovým olejem, petrželkou, jablečným octem, muškátem a bylinkovou solí
polévka - při vaření stačí k mungo přidat zeleninu, například mrkev nebo cibuli, a na konci dochutit
rizoto - klasické rizoto můžete obohatit těmito fazolemi
karbanátky - nastrouhanou a orestovanou mrkev a cibuli smícháme s česnekem, vejcem, vařenou quinou a vařenými fazolemi, vše rozmixujeme, dosolíme, vytvoříme karbanátky a dáme je péct na 30 minut na 200 °C
polévka - orestujte šalotku a česnek s kurkumou, římským kmínem, mletou skořicí a s chilli, zalijte vývarem a přidejte mungo, vařte do měkka, dochucujte solí, citrónovou šťávou a čerstvým koriandrem
Složení: fazole mungo*. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství.
Návod k přípravě: Fazole mungo namočte na 2 hodiny, propláchněte a vařte do měkka 15-25 minut.
Alergeny: Může obsahovat stopy lepku.
Skladování: Skladujte při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.
Legislativní zařazení: Luštěniny - fazole barevná
Fazole mungo je nejmenší fazole, v polévce nebo karí je krásně nasládlá. Naklíčené mungo je slaďonké jako mladý hrášek, je ozdobou každého salátu nebo pomazánky.