Hradecké delikatesy Mandlová medovina 500 ml
Mandlová medovina se vyrábí za studena, protože si tak udrží blahodárné látky, které jsou obsaženy v medu.
Nejdůležitější ingrediencí je kvalitní med z Křivoklátska. Kvůli své členitosti a špatné přístupnosti zůstala křivoklátská krajina nedotčena lidským vlivem. Díky tomu si louky udržely pestrost bylin, které jsou jinde velmi vzácné. Včelky na těchto loukách sbírají nektar, který pak v úlu přemění na jeden z nejlepších medů v České republice.
Z tohoto medu křivoklátské včelařství připravuje speciální edici medoviny Medgar.
O medovině
Základem medoviny jsou kvalitní přísady jako je voda, med, byliny a koření.
Smíchané suroviny se zakvasí ušlechtilou kulturou kvasinek a potom kvasí několik týdnů. Po ukončení kvašení je základ medoviny stočen do ležáckých tanků, které jsou neprodyšně uzavřeny. Medovina pak prochází samočisticím procesem a pomalu dozrává při nízkých teplotách, její chuť se tak zjemňuje a uhlazuje. Tato fáze výroby trvá někdy až půl roku.
Určující pro ukončení celého procesu výroby není sama délka procesu, ale vyrovnanost chuti medoviny. Načasování konce, tedy rozhoduje o výsledné kvalitě. Byliny a koření jsou součástí dle starodávného receptu. Díky tomu má medovina tu správnou chuť a vůni.
Doporučené skladování: 5-25 °C
Obsah alkoholu 18 %
Složení: pitná voda, med, cukr, líh, aroma, barvivo: karamel, kyselina citronová, komzervant: oxid siřičitý
Mandlová medovina se vyrábí za studena, protože si tak udrží blahodárné látky, které jsou obsaženy v medu.