GRIZLY Cizrna BIO semínka na klíčení 250 g
Administrativní zařazení: Semena na klíčení
Složení: Cizrna* 100 %
*CZ-BIO-003 produkt ekologického zemědělství
Země původu: Itálie
Skladování: Skladujte na temném, chladném a suchém místě
Balení: Znovuuzavíratelný PP obal nebo vakuováno v PP obalu (během přepravy může dojít k rozvakuování, které neovlivní kvalitu)
Vlastnosti a výhody: Cizrna neboli římský hrách je plná důležitých živin, především bílkovin, sacharidů a vlákniny. Obsahuje železo, fosfor, vápník, hořčík, mangan, zinek a vitamíny skupiny C, E a A. Navíc fosforu, hořčíku a vápníku má nejvíce ze všech luštěnin. Klíčky obohatí každý jídelníček o vitamíny, minerální látky, vlákninu, bílkoviny a enzymy. Kromě toho jsou velmi chutnou záležitostí, která skvěle vypadá.
Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.
Klíčením v semínkách aktivujeme enzymy, díky kterým jsou klíčky lehce stravitelné. V zrnech navíc během procesu klíčení roste množství esenciálních aminokyselin a mnohonásobně stoupá obsah vitamínů a minerálních látek.
Použití: Naklíčená semínka cizrny můžete přidávat do salátů, těstovin, vychladlých polévek, na namazané pečivo nebo při přípravě zeleninových smoothie.
Návod k přípravě: Semínka po dobu 8-12 hodin namáčejte ve vodě (nejlépe filtrované bez chlóru). V klíčící nádobě nechejte semínka klíčit 4-6 dní. Během klíčení semínka 2-3 x denně proplachujte. Plně naklíčená semínka připravená ke konzumaci měří 1-5 cm. Ideální teplota pro celý proces je 20 °C.
Klíčky cizrny jsou skvělým zdrojem živin a mají lahodnou oříškovou chuť. Přidejte je do salátu a obohatíte ho o vitamíny, minerální látky a bílkoviny.
Expirace: 30.06.2022