GRIZLY Fazole černá 1000 g
Vlastnosti a výhody: U nás se setkáváme především se semeny fazolu obecného, který se pěstuje v mnoha odrůdách, jejich semena se liší barvou, tvarem a velikostí. Nejčastěji můžeme najít tyto další druhy fazolí: bílé drobné a velké jumbo, černé oko, červené, adzuki, pinto, mungo a další. Fazole se také pěstují na lusky či klíčky, které však řadíme do zeleniny.
Použití: Před kuchyňskou úpravou je nutné fazole předem namočit do vody na 10 - 12 hodin (přes noc). Poté vodu vylijeme, fazole propláchneme a vaříme v nové vodě 90 minut, případně 20 minut v tlakovém hrnci. Pro snížení nadýmavosti doporučujeme ještě přidat bylinky jako například: saturejku, kmín, fenykl, kurkumu, koriandr nebo majoránku. Fazole je možné také naklíčit nebo vyrobit chutné pasty a zajímavé saláty. Hodí se do polévek, omáček nebo jako zdravá příloha.
Více informací o luštěninách a jejich vlastnostech si můžete přečíst v našem medvědím blogu. Zajímavé recepty a nápady také naleznete v našem magazínu.
Administrativní zařazení: Luštěnina.
Složení: Fazole černá 100 %.
Země původu: Myanmar.
Skladování: Skladujte v temném, chladném a suchém místě.
Balení: Znovuuzavíratelný PP obal nebo vakuováno v PP obalu (během přepravy může dojít k rozvakuování, které neovlivní kvalitu).
Může obsahovat stopy lepku.
Černá fazole má hustou masitou strukturu. Nejen díky tomu se stala oblíbenou položkou v jídelníčku vegetariánů, jelikož výborně nahrazuje maso. Původ má v latinskoamerické kuchyni, kdy nejznámější je asi mexické burrito.