GRIZLY Třešně v karobové polevě 250 g
Administrativní zařazení: Nečokoládové cukrovinky
Složení: Karobová poleva 68 % (cukr, rostlinný tuk palmový, syrovátka z mléka, pudr ze svatojánského chleba 6 %, pšeničná mouka, rýžová mouka, slunečnicový lecitin, arabská guma, šelak), třešně 32 % (oxid siřičitý a siřičitany)
Země původu: Velká Británie
Skladování: Skladujte na temném, chladném a suchém místě.
Balení: Znovuuzavíratelný PP obal nebo vakuováno v PP obalu (během přepravy může dojít k rozvakuování, které neovlivní kvalitu)
Vlastnosti a výhody: Třešně patří mezi peckovice a jejich dužina je tvořena až z 80 % vodou a ovocnými cukry. Najdeme v nich vitamíny i minerální látky, z nich pak především hořčík, jód, křemík, železo, zinek, fosfor, vápník a draslík. Třešně obsahují cenná barviva, antokyany, které jsou svou povahou antioxidanty. Karob se získává z lusků dřeviny Ceratonia Siliqua rostoucí ve Středomoří a je obecně znám i pod názvem "svatojánský chléb". Je bohatý na minerální látky (především hořčík, vápník, železo, fosfor a nikl) a vitamíny (A,B,D). Také je přírodním zdrojem aminokyselin (alaninu, prolinu a valinu) a vlákniny. Ve srovnání s kakaem je mnohem méně tučný a jeho kalorická hodnota je asi o třetinu nižší. Karob se považuje za zdravější alternativu čokolády.
Použití: Samotné mohou třešně v karobu sloužit jako zákusek ke kávě nebo se mohou stát báječnou dekorací dortů a jiných dezertů. Mohou posloužit jako netradiční verze rozinek v oblíbených moučnících jako jsou mazance a bábovky.
Slaďoučké třešně obalené v lahodné karobové polevě jsou oblíbenou neřestí našich zákazníků. Perfektně zpracované sušené třešně bohatě zalité v kvalitní karobové polevě si vychutnáte u kávy i čaje.