Kategorie: Bílá vína
Na svazích Hallgartener Hendelberg jsou hluboké půdy plné břidlice. Níže v údolí jsou půdy se sprašovými hlínami. Chladné vysokohorské podnebí posilují růst vinné révy a zpomalují proces zrání, čímž se dosahuje vyšší úrovně kvality. Z takových hroznů vzniká víno s velkou mineralitou a výraznou kyselinou, která je vhodné pro delší zrání v lahvi tak , aby se projevil jeho charakter.
Hrozny se sklízejí v nejvyšším stupni zralosti, která je vyžadování pro vína v kategorii Erste Lage. Následná fermentace je tak přirozená, jak jen to je možné - jako je spontánní fermentace bez použití přidaných kvasinek. Proces kvašení je zastaven na takové úrovni zbytkového cukru, která je vyžadována pro Spätlese (zde na úrovni 27 g/l). Poté víno zraje několik měsíců v nerezových tancích při kontrolované teplotě.
Výsledné víno má bohatou, ovocně sladkou vůni s aroma zralých broskví, květin (růží) a různých druhů bylinek.
Strukturovaná a dokonale harmonická chuť s dobře zakomponovanou kyselinou dává vínu potřebnou strukturu.